Pendaftaran Sistem Affiliate Evo

Pemilik Sistem Affiliate Lite (SAL) sekalian,

Sudah tiba masanya untuk Sistem Affiliate Lite (SAL) akan pergi meninggalkan kita…

Setelah lebih 6 tahun berkhidmat (sejak 2008), SAL sehingga ke hari ini telah menguruskan “jutaan” nilai transaksi dikalangan pemiliknya dan telah menguruskan ribuan ejen affiliate yang mempromosikan pelbagai produk.

Pada permulaannya, SAL dibangunkan hanya untuk memenuhi keperluan peribadi kami dalam menguruskan program affiliate. Namun tidak kami sangka bahawa SAL pada akhirnya menjadi satu sistem yang digunapakai oleh rata – rata usahawan internet di Malaysia yang terdiri daripada individu mahupun syarikat – syarikat besar.

Ini adalah merupakan satu penghormatan besar kepada kami di SistemAffiliate.com kerana ramai usahawan mempercayai kemampuan SAL untuk menguruskan program affiliate mereka.

Namun yang demikian, teknologi web semakin pesat berkembang dan telah banyak fungsi PHP (bahasa programming yang digunakan untuk pembinaan SAL) telahpun berubah.

Kami jangkakan pada 2016 kelak, SAL mungkin tidak lagi akan dapat dipasang di kebanyakan server / web hosting yang ada dipasaran berikutan perubahan PHP.

Justeru itu, kami telah membina satu sistem affiliate yang baharu, yang mana ia dibangunkan dari “scratch” berdasarkan idea asal SAL dan telah ditambah baik dengan pelbagai fungsi yang lebih canggih serta lebih memudahkan pemilik dan ejen affiliate.

Sistem affiliate baru ini akan dikenali sebagai Sistem Affiliate Evo dan akan menggantikan SAL sepenuhnya. Ketika ini, SA Evo sedang berada pada fasa “debugging”.

Sedikit masa sahaja lagi, kami akan membuka SA Evo kepada umum untuk digunapakai dan menggantikan SAL.

Kami percaya, SA Evo pasti akan dapat membantu menguruskan perniagaan internet anda dengan lebih baik, cekap dan efektif. Jangan lupa untuk mendaftar sebagai pengguna terawal yang bakal mengetahui pelancaran SAL kerana kami akan memberikan “kupon” istimewa apabila SA Evo dibuka.

Lakukan pendaftaran di: http://sistemaffiliate.com

Rahsia Bisnes Kerajaan Edisi Finale 2014

Setelah hampir setahun panduan yang berharga ini ditutup daripada jualan kepada orang ramai, akhirnya Tuan Haryzat Zulzahary telah mengambil keputusan untuk membuka kembali jualan terhadap panduan Rahsia Bisnes Kerajaan yang diberi edisi sebagai “Finale” iaitu yang terakhir sebelum ia mungkin ditamatkan buat selama – lamanya.

Persoalannya, adakah panduan Rahsia Bisnes Kerajaan ini benar – benar bernilai dan berbaloi untuk dimiliki?

Dikatakan bahawa sejak tahun 2012 teknik yang dibongkarkan dalam panduan ini telah membantu ramai usahawan menjana pendapatan sehingga RM100,000.

Bukti Rahsia Bisnes Kerajaan

Sistem Affiliate Lite Versi 2.6.1

Buat semua pengguna Sistem Affiliate Lite (SAL), kini pihak SistemAffiliate.com telah membekalkan patch bagi mengatasi masalah pengguna yang menggunakan alamat emel @yahoo.com.

Masalah yang timbul sejak pertengahan April 2014 adalah, Yahoo telah mengubah polisi penghantaran emel mereka dimana, semua pengguna Yahoo tidak lagi dibenarkan menghantar emel menggunakan apa – apa applikasi / skrip / platform selain daripada platform email Yahoo sendiri.

Perkara ini dilaksanakan oleh pihak Yahoo kerana ingin mengurangkan aktiviti spam oleh pengguna internet.

Info lanjut tentang polisi Yahoo ini boleh diperolehi di:

Versi terkini sistem affiliate lite adalah 2.6.1 dimana pada versi ini, pihak SistemAffiliate.com telah:

 1. Mengubah “send from email” untuk borang tempahan daripada email pelanggan kepada alamat email admin sendiri. Ini dapat mengatasi masalah borang tempahan yang diisi oleh pengguna @yahoo.com tidak sampai kepada admin.

Prosedur untuk upgrade, sila login ke ruangan ahli di http://sistemaffiliate.com/user-pwjafflite/ untuk mendapatkan skrip SAL versi terbaru (2.6.1):

1. Jika anda menggunakan SAL versi 2.6.0, gantikan fail bernama pwjafflite_config.php dan juga pwjafflite_form_submitpayment.php.

2. Jika anda menggunakan SAL versi selain daripada 2.6.0, sila gantikan (replace) kesemua fail SAL KECUALI fail bernama pwjafflite_database.php.

3. Jika anda menggunakan SAL yang di “customize” atau mendapatkan SAL selain daripada laman web utama SistemAffiliate.com, sila hubungi pihak developer / reseller yang terlibat untuk proses upgrade.

Dan untuk makluman semua pemilik / pengguna SAL, pihak SistemAffiliate.com telah mengambil keputusan untuk menerbitkan 2 jenis Sistem Affiliate iaitu:

 1. Sistem Affiliate Lite versi 3.0.0
 2. Sistem Affiliate Advance versi 1.0.0 (evo)

Bagi Sistem Affiliate Lite versi 3, segala struktur SAL akan berubah 100% menggunakan kod programming yang baharu, terdapat fungsi baru dan akan disertakan lesen pemasangan (unlimited).

Ini bererti, setiap pengguna akan memiliki 1 lesen khas untuk pemasangan sistem di mana – mana laman web sendiri yang akan digunakan.

Bagi memastikan SAL sentiasa dikemaskini dan dapat berkhidmat untuk tempoh jangka masa yang panjang, pihak SistemAffiliate.com mengambil keputusan bakal mengenakan yuran tahunan untuk membolehkan mana – mana pengguna mendapatkan “updates” dan juga “support” sepanjang tahun bagi penggunaan SAL versi 3 dan keatas.

Apabila terbitnya SAL versi 3, maka SAL versi 2 akan ditamatkan segala proses updates dan support. Ini bererti, pengguna tidak lagi akan menerima sebarang updates atau support percuma untuk SAL versi 2.

Walaubagaimanapun, pengguna boleh terus gunakan SAL versi 2 selagi ia dapat digunapakai. Namun kami amat menggalakkan pengguna untuk bertukar dan berpindah ke SAL versi 3 apabila ia diterbitkan kelak.

Pihak SistemAffiliate.com akan memberikan maklumat lanjut tentang perkembangan SAL versi 3 dan juga terma penggunaan yang baharu. Jangkaan SAL versi 3 diterbitkan adalah pada bulan Ogos 2014.

Ebook Percuma eBisnes Siri 1 – Perkhidmatan

eBisnes.com telah menerbitkan sebuah ebook percuma, Siri 1  yang berkongsikan maklumat bagaimana pengguna boleh menjana wang di internet dengan cara menawarkan perkhidmatan berdasarkan kebolehan, kemahiran dan kepakaran pengguna internet.

eBisnes.com Di dalam ebook ini, pengguna didedahkan dengan 7 idea buat duit di internet yang berpotensi untuk memberikan pengguna sumber pendapatan sekurang – kurangnya RM10.00 untuk setiap perkhidmatan yang ditawarkan.

Untuk memuat turun ebook percuma ini, layari ke http://www.ebisnes.com

eBook percuma eBisnes Siri 1

Program affiliate UsahaNiaga – Komisyen Januari 2013

Kami ingin mengucapkan tahniah dan jutaan terima kasih kepada agen affiliate yang telah berjaya menghasilkan jualan untuk rangkaian produk – produk kami di UsahaNiaga.com. Antara agen affiliate yang  telah berjaya menerima pembayaran komisyen pada 05 Januari 2013 adalah:

 1. Tuan Razif Yusof
 2. Tuan Lee Hup Boon
 3. Tuan Aizad Esdi
 4. Tuan Asyraf Aziz
 5. Tuan Rahman Basri
 6. Tuan Mazlie Nadzri

Tahniah sekali lagi diucapkan kepada sahabat – sahabat affiliate yang berjaya menerima komisyen. Sekiranya #anda turut ingin menjadi salah seorang agen affiliate kami, dapatkan info lanjut di: http://usahaniaga.com/portal/program-affiliate/

Navigasi Utama UsahaNiaga.com

Kami telah selesai mengemaskini beberapa bahagian penting yang boleh #anda capai menerusi laman web UsahaNiaga.com iaitu:

 1. Ruang khidmat pelanggan untuk semakan segala rekod urus niaga #anda bersama kami.
 2. Ruang program affiliate untuk #anda mempromosikan produk – produk kami.
 3. Ruang khidmat sokongan pelanggan.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang perkara ini, layari ke link berikut:

 

[button link=”http://usahaniaga.com/portal/khidmat-pelanggan/”] http://usahaniaga.com/portal/khidmat-pelanggan/[/button]

 

atau klik pada menu Khidmat Pelanggan di navigasi diatas.

 

 

Selamat Menyambut Tahun 2013!

Kami di UsahaNiaga.com ingin mengambil kesempatan di 1 Januari 2013 ini untuk mengucapkan selamat menyambut tahun 2013 kepada seluruh pelanggan, kenalan dan juga penyokong – penyokong setia kami.

Jutaan terima kasih kami hulurkan kerana telah mempercayai dan menyokong kami menerusi produk – produk dan perkhidmatan yang dilanggan daripada terbitan Profit Internet Solutions (NS0035799-X) dan Amirol Zolkifli.

Misi kami pada tahun 2013 ini adalah untuk memberikan lebih banyak sumbangan kepada komuniti usahawan internet Malaysia dengan berkongsi, menawarkan dan menerbitkan lebih banyak produk serta perkhidmatan yang dapat meningkatkan kualiti industri keusahawan dan perniagaan internet Malaysia.

Visi kami pula untuk tahun 2013 ini adalah menjadikan industri keusahawanan dan perniagaan internet di Malaysia merupakan satu kerjaya yang professional yang mampu menyumbang kepada peningkatan ekonomi rakyat Malaysia.

Semoga usaha yang kami laksanakan sentiasa dipermudahkan oleh-Nya dan mencapai matlamat yang kami hajati.

Salam kejayaan 2013!

Tim UsahaNiaga.com